Aydın üniversitesinde genç gözlükçülük adayı meslektaşlarımıza öğrenim dönemleri bittiğinde karşılaşacakları olası sıkıntıları ve çözüm önerileri aktarıldı.
18/04/2019 Tarihinde Aydın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Bölümü Öğrencileri ile bir araya geldik. Geleceğin genç Gözlükçüleri ile tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulduk.
Genç Gözlükçülük adayı meslektaşlarımıza öğrenim dönemleri bittiğinde karşılaşacakları olası sıkıntıları ve çözüm önerilerini aktardık. Bir takım grupların yaptığı gibi Üniversiteleri siyasetlerini aktarabilecekleri platformlar olmadığını, Mesleki tecrübelerini paylaşacakları yerde, Kişiler üzerinden siyaset yapabilecekleri platformlara dönüştürmenin geleceğin Gözlükçü adaylarına katkı sağlamayacağını aktardık.
Kanunla kurulan Kamu kurumu niteliğinde Optisyenler ve Gözlükçüler Oda Birliğinin gelecekte Gözlükçülere ne gibi katkılar sağlayacağını, Sağlık mesleği olan gözlükçülüğün her meslekte olduğu gibi bir maddi getirisinin de olduğunu ancak mesleğimizin bire bir ticaret mesleği olmadığını, 5193 sayılı kanunumuzun 1. Maddesi olan Toplumun ve Fertlerin göz sağlığını korumak ilkesinden uzaklaşmadan mesleğimizi icra etmek zorunda olduğumuzu anlattık.
Maddi getiri elde ederken insan sağlığını ön planda tutan nadir meslekler arasında olan gözlükçülüğün kişisel rekabete ve çekişmelere malzeme edilmeyecek kadar değerli bir meslek olduğunu paylaştık.
Şahsım açısından çok verimli geçtiğini söyleyebilirim. İnşallah gençlere de faydalı olduğunu düşünüyorum.
Bizlere bu fırsatı veren Aydın Üniversitesi Yönetimine, Optisyenlik bölümü öğretim görevlisi Tolga Hocam’a teşekkür ederim.
Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
İlker Ayaz
İlker Ayaz