İnsanca yaşam gözlükçülerin hakkıdır!

En kısa zamanda Türkiye’de Gözlükçü odaları kurulacak, yönetimlerde yer alacak basiretli yöneticiler sayesinde mesleğimiz hak ettiği saygınlığına kavuşacaktır.
 
19/04/2019 Tarihin’de İstanbul Altınbaş Üniversitesi Optisyenlik Bölümü Öğrencileri İle bir araya geldik.
Geleceğin Gözlükçü adayları ile sektörün içerisinde bulunduğu bazı sıkıntılı süreçleri istişare etme fırsatımız oldu.
Oda birlik sürecinde yaşanılan sıkıntıların süreci bir yıl nasıl uzattığını, birliğin genel kurulunu sabote etmek maksatlı ile bir gecede sözde 23 adet derneğin maksatlı olarak nasıl kurulduğunu, neredeyse acele ile her meslek gurubundan kişilerin bu derneklere nasıl üye yapıldığını, dolayısıyla bazı gurupların gizli ajandalarını tüm açıklığı ile aktardık.
Her Gözlükçünün insanca bir çalışma ortamını hak ettiğini, hiçbir sosyal yaşamın kalmadığı kapitalist düzenin sömürü çalışma prensibini, gelecekte bazı uygulamaların düzenlenmediğini taktirde Türk Gözlükçüsünden söz etmenin mümkün olmadığını delilleri ile aktardık.
 Meslektaşlarımızın eşit şartlar altında mesleki faaliyetlerini sürdüre bilmeleri için fiyat rekabetinden çok hizmet rekabeti ile ön plana çıkmaları gerektiğini, güçlünün her zaman güçsüzü ezdiği hatta yok ettiği dünya düzeninde meslektaşlar arasında dayanışma sağlanması ile gruplar ile rekabet edebilir düzeye geleceklerini. Bunun için en doğru adresin Kooperatifler olduğunu aktardık.
En kısa zamanda Türkiye’de Gözlükçü odaları kurulacak, yönetimlerde yer alacak basiretli yöneticiler sayesinde mesleğimiz hak ettiği saygınlığına kavuşacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Bizlere bu fırsatı veren Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğüne ve Optisyenlik Bölümü Hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
İlker AYAZ
TÜRKİYE OPTİK VE OPTOMETRİK MESLEKLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Bir yanıt yazın