Zamana Ayak Uydurmak

ZAMANA  AYAK  UYDURMAK AYAKLARIMIZA ZAMANI UYDURMAK!
 
Düşündüm de tercih yapmam gerekse hangisini tercih ederim. Zamana ayak uydurmalı mıyım ?Yoksa zamanı şekillendirme şansım olsa, kendime göre dizayn edebilirmiyim. Bir yerde de bastırılmış duygular gibi sanki. Tamam karar veriyorum. Zamana ayak uydurmalı diyorum. Ama hep bir şeyler rahatsız ediyor, içimden bir ses :    Uydurmalı da….
 
–    Zamanı şekillendiren kimler?
–   Başka bir dünyadan mı geldiler?
–   Yada şekillendirdiler de kime göre?
 
             Aslında bastırılmış duygularımız birileri tarafından kontrol ediliyor, bizlerde farkında olmadan müsaade ediyoruz. Olması gereken hep birileri tarafından empoze ediliyor. Birazda kolayımıza gidiyor. Mücadele etmek zamanı şekillendirmek, birlikte mücadele etmek zor geliyor.
Kolay olanı seçiyoruz. Zahmetsizce önümüze serilen yolda ilerliyor. Biçilen rolü oynu yor , yapılan hatalara da yada başımıza gelen olumsuzluklara da kolay yoldan mazeretler üretiyor, birilerinin üzerine yıkıyoruz. Bizleri yıldırmak için seçilmiş sözlerde hazır aslında
 
         Atı alan Üsküdar ı geçti.
        Sermayeye karşı direnmek mümkün değil.
 
Sevgili meslektaşlarım……
 
                     Artık uyanma toparlanma zamanıdır. Birilerinin kendi çıkarları için dizayn ettiği zamana ayak uydurmak değil. %100 yerli Türk gözlükçüsü nün, tüm meslektaşlarımızın menfaatine olacak şekilde yeni projeler imza atarak, zamanı dizayn etme vaktidir.
 
            Türkiye’de faaliyet gösteren optisyenlik müesseselerinin üyesi olduğu  dernekler ,federasyonlar ve konfederasyonumuzun desteği ile kurulan kooperatiflerimiz içinde bulunduğumuz  zamanı kendi çıkarlarımız lehinde şekillendireceğimiz en doğru adreslerdir.
Kooperatiflerimizin başarısı siz meslektaşlarımızın destekleri ile her gün daha ileri taşınacak ve bundan böyle zaman bizim elimizde şekillenecek. Birilerinin çizdiği senaryoda figüran olmak istemiyoruz artık.
 
                   Meslekte eski olan büyüklerimiz hep eski günlerin güzelliğinden bahsederler. Aralarında ki dayanışmadan, dostluktan. Farkında mısınız bilmem sadece bizim mesleğimizde değil, tüm insanlarda nedense eskiye bir özlem var. O zaman yanlış giden bir şeyler var. Yıllar geçtikçe insanoğlu teknolojik olarak inanılmaz seviyelere geldi. Ama bir şeylerimizi  kaybettik herhalde. Sanki bizde teknolojik olduk. İçimizdeki insani duyguları yitirdik. Artık makine zekasıyla düşünür, matematik ile şekillendirir olduk hayatımızı.
 
 
HEP BİRLİKTE ESKİ GÜZEL GÜNLERE DÖNMEK ÜMİDİ İLE  KALIN SAĞLICAKLA
 
 
GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER KONFEDERASYONU
                         GENEL SEKRETERİ
                               İLKER AYAZ

 

Bir yanıt yazın