Rekabet

Değerli Meslektaşlarım…
 
       Yüz yıllardır insanlığın başına bela olmuş, aynı zamanda da vazgeçilmez bir olgudur REKABET. Değerli  sağlıkçı doktor bir dostumuzun HABİL ve KABİL den bu yana dünyada var olan bir gerçek olarak da yorumlandığı bir gerçek. Ancak sadece REKABET değil yeryüzünde var olan tüm duygular  ve -veya olgular HZ ADEM (S.A) Ve Oğulları  HABİL ile KABİL döneminde başlamış. Örneğin    İYİLİK- KÖTÜLÜK
 
Yaptığım araştırmalara göre kelimelerin zıtları da hep bu hiyerarşiye göre sıralanıyor.
İYİ-KÖTÜ    GÜZEL –ÇİRKİN    AKILLI- APTAL   MANTIKLI – MANTIKSIZ  OLUMLU- OLUMSUZ  gibi
  Buradan yola çıkarak Hz ADEM in ilk oğlu olan KABİL  DÜNYA var olduğu sürece HABİL in zıttı olarak anılacak. Şimdi konumuz olan rekabete geri dönelim. Evet rekabet olmalı mı? Dünya yaratıldığından bu güne hayatın bir gerçeğimi?  EVET
 
EVET ama bu rekabet denilen şey nasıl olmalı HABİL gibimi yoksa zıttı ile anılan KABİL gibimi
 
Örneğin:
. Bilimsel  bir proje üzerinde çalışan bir doktorun insanlığın hizmetine diğer doktorlar ile yaptığı rekabet gibi mi ?
. Bir Öğretmenin  vatana hayırlı bireyler yetiştirme konusunda diğer öğretmenler ile yaptığı REKABET gibi mi?
. Bir Polisin yada Askerin vatana hizmet noktasında diğer arkadaşları ile yaptığı REKABET gibi mi?
. Sağlık hizmeti verdiğini düşündüğümüz bir Optisyenin veya Gözlükçünün  hastasına en iyi en doğru  Gözlüğü verebilmek için verdiği mücadele ve veya Hizmette  REKABET gibi mi?
 
             Bu örnekler fazlası ile çoğaltıla bilinir. Şimdi gelelim REKABET in KABİL penceresinden nasıl göründüğüne. Kendinden daha başarılı olanı çekemeyen Başarıya giden yolda denen tüm  yolların doğru olduğunu savunan , doğru –yanlış  haram- helal  iyi-kötü ayrımı gözetmek sizin yalnız kendi doğrusun peşinde koşan. Toplumsal  refah ve başarıda kendi  refah ve başarısını ön planda tutan .
 
                  Günümüz insanına uyarlarsak GLOBAL EKONOMİ ,  SERBEST PİYASA gibi yaptığı tüm haksızlıklara terminolojik süslü kelimeler ile kılıf arayan kardeşinin bile başarısını kıskançlık gözleri ile izleyen daha doğrusu çekemeyen  KABİL gibi mi?
 
               Sevgili dostlar, sektörümüzün içine sürüklenmek istenilen  FİYAT rekabeti  üzerinde çok iyi çalışılmış sonunda bizim için başarının asla görünmediği , yalnız bizim değil sonucunda toplum sağlığını da tehlikeye sokacak bir uygulamadır. REKABET özellikle FİYAT rekabeti tüm sektörler de ürün kalitesinde düşüşe sebep olmuş ,  sonucunda tüketici bundan zarar görmüş, kazananın tek olduğu toplumsal refaha ve başarıya hizmet etmediği görülmüştür.
Özellikle sağlık sektöründe yapılan rekabeti  insanlarımız hayatları ile ödemek zorunda kalmıştır. Daha dün gibi LAZER AMELİYATLARI reklamları ile binlerce göz hastası ŞAHİN-KARTAL gözü safsatası ile kandırılmış, Ameliyat etme sureti ile İnsanlarımızın göz sağlığı tehlikeye atılmıştır. Doğru yolun anlaşılması için yada yetkililerin buna müdahale etmesi için birilerinin zarar mı görmesi lazım bunu anlamak mümkün değil
 
                  Bizler sektör temsilcileri olarak bir kez daha uyarıyoruz . Gözlükçülük  Mesleğini  yalnız ticaret mesleği gibi görenler KAZAN KAZAN mantığı ile savundukları  REKLAMLAR   ve  SERBEST PİYASA REKABET olguları ile Türk Halkının Göz Sağlığını tehlikeye sokacağını, burada kazananın Türk Halkının asla olmayacağını biliyoruz.
KABİL  lerin  ölmediğini biliyoruz. HABİL lerinde mücadeleyi asla bırakmayacağını bilmenizi isteriz.
TÜM HABİLLERE SELAM OLSUN

GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER KONFEDERASYONU
                         GENEL SEKRETERİ
                               İLKER AYAZ

 

  

Bir yanıt yazın